Stefan Cvetković u ponedeljak drži konferenciju za novinare u Beogradu

Najavio da će izneti sve detalje od interesa za javnost

20. jul 2018

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković najavio je da će u ponedeljak održati konferenciju za medije u Medija centru u Beogradu.

Ta informacija agenciji Beta je potvrđena i u Medija centru.

Cvetković je agenciji Beta rekao da će na konferenciji za medije izneti sve detalje od interesa za javnost, uključujući i njegove navode da su preksinoć pucali na njegov automobil.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je slučaj novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića “veoma neobičan”.

On je dodao da se u najmanju ruku mnogo toga ne slaže u izjavama koje je o doživljenim napadima dao na saslušanju.

Stefanović je kazao da Bela Crkva nije toliko mala da niko ne bi čuo pucanj da ga je bilo, a kamoli više pucnjeva ili rafal.

“Malo je čudno, nema ni čaure, ni svedoka, ni tragova od metaka, u najmanju ruku mnogo toga se ne slaže, ali ćemo sačekati rezultate. Nameće se zaključak da se nešto ne slaže ni sada, ni u slučaju otmice tokom koje je Cvetković telefonirao i slao poruke i naveo da su ga otmičari na kraju pitali gde želi da ga ostave”, rekao je Stefanović.

Novinar iz Bele Crkve naveo je da su u sredu uveče nepoznate osobe pucale na njega, a da ga je zatim narednog dana oko 11.00 policija privela da da izjavu u svojstvu građanina.

U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu je rečeno da je to tužilaštvo formiralo predmet i pokrenulo predistražni postupak.

Cvetković je nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan.

U potragu za Cvetkovićem bili su uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova.

Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanje otmice.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga