Startuje Al Džazira Balkan

Regionalna televizija Al Džazira Balkan počinje danas u 18 sati emitovanje programa iz centralnog studija u Sarajevu, te centara u Beogradu, Zagrebu i Skoplju.

11. nov 2011

Program će za sada moći da se prati preko satelita EutelSat, na pojedinim kablovskim mrežama i na zemaljskom signalu u Bosni i Hercegovini.
U Srbiji će za sada Al Džazira moći da se gleda na kablovskim mrežama Telekom Srbija Open TV, Total TV (satelitska DTH platforma) i Vizija Novi Pazar.
Pregovori sa drugim operaterima su u toku, te se uskoro očekuje da većina Kablovskih i IP TV operatera preuzme signal, rečeno je Novom magazinu u toj TV mreži.
Uživo će program moći da se prati i putem interneta na adresi http://balkans.aljazeera.net/.
Do sada se, inače, program globalne mreže Al Džazire emitovao na engleskom ili arapskom jeziku.
Koristeći se regionalnom mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava Al Džazira mreže, Al Džazira Balkans će gledaocima u regionu donositi regionalne i globalne vesti, a ujedno će gledaocima u svetu koji prate programe na engleskom i arapskom jeziku izveštavati o dešavanjima u ovom regionu, saopšteno je iz te TV kuće pre početak emitovanja.
Na početku će se emitovati šest sati lokalno produciranih vesti, intervjua, komentara i analiza, i dokumentarni program.

(Novi magazin)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga