Stara škola kapitalizma nastavlja turneju

Radnja filma "Stara škola kapitalizma" smeštena je usred talasa radničkih protesta koji se šire Srbijom. Revoltirani radnici provaljuju kapije fabrike u kojoj su radili i s razočarenjem otkrivaju pustoš koju su za sobom ostavili novi vlasnici

15. juna 2010

Dugometražni igrano-dokumentarni film Želimira Žilnika „Stara škola kapitalizma“ biće prikazan na Internacionalnom filmskom festivalu u Moskivi, koji se održava od 17. do 26. juna, saopštila je danas novosadska produkcija Plejgraund (Playground).

U saopštenju se navodi da će „Stara škola kapitalizma“ do kraja juna biti prikazan i u Beču, uz javnu diskusiju u Kulturnom centru Depo, koju će moderirati filozof Boris Buden, a Žilnikov film učestvovao je i na nedavno završenom Internacionalnom filmskom festivalu u Insbruku.

Radnja filma „Stara škola kapitalizma“ smeštena je usred talasa radničkih protesta koji se šire Srbijom. Revoltirani radnici provaljuju kapije fabrike u kojoj su radili i s razočarenjem otkrivaju pustoš koju su za sobom ostavili novi vlasnici.

Slede sukobljavanja, među kojima i okršaj između radnika u opremi za američki fudbal protiv gazde i njegovog obezbeđenja u pancirima. Grupa mladih anarhista u znak solidarnosti kidnapuje gazde i uzima ih kao taoce.

U filmu igraju Živojin Popgligorin, Lazar Stojanović, Branimir Stojanović, Zoran Paroški, Ratibor Trivunac, Slobodan Marković, Rade Ćurčin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga