Stantić: Još postoje opštine sa brdom papirologije

Potpuno je nezamislivo da se u 21. veku, bez ozbiljnih informaciono-komunikacionih tehnologija, nešto ozbiljnije uradi

15. mar 2012

Potpredsednik Vlade Vojvodine Tomislav Stantić izjavio je danas da u Vojvodini još uvek postoje lokalne samouprave koje se, umesto na informacione tehnologije, oslanjaju na “brdo papirologije”, što otežava organizaciju rada u tim samoupravama.

„Kod jednih lokalnih samouprava informaciono-komunikaciona tehnologija veoma je prisutna, dok je kod drugih i dalje prisutno brdo papirologije, a organizacija veoma teško funkcioniše”, kazao je Stantić na predstavljanju Strategije praćenja i upravljanja razvoja informaciono-komunikacionih sistema.

Ocenio je da je potpuno nezamislivo da se u 21. veku, bez ozbiljno ustrojenih informaciono-komunikacionih tehnologija, nešto ozbiljnije uradi.

Prema njegovim rečima, zadatak Vlade Vojvodine je da u narednih pet godina standardizuje nivo infomacionih tehnologija na nivou lokalnih samouprava.

Milan Paroški iz Uprave za zajedničke polove pokrajinskih organa rekao je da je osnovni cilj Strategije da se optimizuju investicije u informatici, da se objedine javne nabavke i da se omogući brži i ujednačeniji razvoj i bolja saradnja lokalnih samouprava, kao i njihova saradnja sa pokrajinom.

Ciljevi su i poboljšana dostupnost javnih servisa građanima i privrednicima, jednošalterski sistem, odgovarajući portali i servis’, naveo je Paroški.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga