Stanovnici višespratnica u Zrenjaninu danima bez vode

Dodatni problem predstavlja to što je na snazi zabrana izlaska iz domova pa vodu nemaju ni za osnovne životne potrebe

05. apr 2020

Stanovnici viših spratova u stambenim zgradama u Zrenjaninu poslednjih dana imaju otežano vodosnabdevanje, a mnogi od njih žale se da uopšte nemaju vodu.

Dodatni problem predstavlja to što je na snazi zabrana izlaska iz domova pa vodu nemaju ni za osnovne životne potrebe.

Da problem postoji potvrdilo je i Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalitzacija“ iz kojeg je juče upućen zahtev fabrici vode da se što pre otklone problemi i da se obezbedi stabilan pritisak vode u mreži i uredno vodosnabdevanje grada.

„Zbog većeg broja pritužbi građana na oscilacije pritiska vode u mreži, JKP ’Vodovod i kanalizacija’ Zrenjanin uputilo je u petak zahtev odgovornima sa postrojenja za prečišćavanje pitke vode da preduzmu potrebne mere kojima će obezbediti stabilan pritisak vode u mreži i uredno vodosnabdevanje celog grada“, navodi se u zahtevu koji je objavljen na sajtu Vodovoda.

Iz Vodovoda su portučili i da, ukoliko odgovorni u postrojenju fabrici vode nisu spremni da urade, o tome u najkraćem roku obaveste ovo preduzeće.

Celokupno vodosnabdevanje grada se od 24. februara vrši preko postrojenja za prečišćavanje pitke vode, odnosno fabrike vode, koja je u privatnom vlasništvu i deo je italijanske grupe Zilio.

Odgovora iz fabrike vode za sada nema.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga