„Stan“ pred stečajem, DS okrivljuje Vučevića

Privredni sud donosi odluku o stečaju u javnom komunalnom preduzeću u Novom Sadu

29. sep 2015

Privredni sud u Novom Sadu pokrenuo je, zbog dugovanja predstečajni postupak u Javnom komunalnom preduzeću „Stan“, saopštile su danas novosadske demokrate optuživši vladajuće naprednjake da su za to odgovorni.

Predstečajni postupak pokrenut je na zahtev grupe radnika koji potražuju neisplaćene zarade, navodi u saopštenju Gradski odbor DS.

Račun „Stana“ je već dugo u blokadi zbog potraživanja više poverilaca, a podnošenjem tog zahteva radnika stiču se uslovi za pokretanje stečaja, o čemu će Privredni sud konačnu odluku doneti u oktobru, dodao je DS.

„Time je gradska vlast predvođena gradonačelnikom Milošem Vučevićem i SNS ponovo uspela da postigne nešto što nikom pre njih nije – prvi put u novijoj istoriji Privredni sud donosi odluku o stečaju u javnom komunalnom preduzeću u Novom Sadu“, zaključuje DS.

Oni navode i da „stečaj koji preti „Stanu“ zapravo predstavlja račun za nazovi politiku Vučevića, koja se, kako kažu, zasniva na tome da se odbornička većina u gradskom parlamentu čuva tako što se uvek i svuda „namiruju“ svi koalicioni partneri.

DS ukazuje i da je to preduzeće „u partijskoj podeli plena 2012. predato u ruke interesnoj grupi koja je upropastila sve što joj je dopalo u ruke i koja niti zna niti hoće da preduzme bilo kakvu smislenu akciju u cilju spasavanja firme od izvesnog kraha“.

(RTV, Tanjug)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga