Štafeta krenula iz Umaga za Beograd

Uz partizanske pesme u izvođenju muškog hora "Jagode" iz Dobrove kraj Izole iz Umaga je danas u Beograd krenula hrvatsko-slovenačka "Štafeta bratstva i jedinstva".

17. maj 2011

Na ispraćaju ispred cafe bara „Tito“ okupilo se pedesetak poštovalaca lika i dela bivšega jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita, uglavnom članova „Društva Josip Broz Tito“ Istarske županije, „Titove Republike“ iz Rijeke i „Centralnog komiteta Komunističke partije Hrvatske“ u osnivanju, organizatora i ovogodišnje štafete.

Pre puta član toga društva iz Umaga Roberto Grasi pročitao je poruku na hrvatskom i italijanskom jeziku.

„Štafeta bratstva i jedinstva daje toplinu srca svih generacija naših naroda i narodnosti nekadašnje Jugoslavije. Tim povodom pozdravljamo svu omladinu, radničku klasu i sve one koji nisu zaboravili da je Titovo vreme bilo vreme velike ljubavi i mira u celoj zemlji i svetu“, piše u poruci koja će skupa sa štafetom u Beograd ispred Kuće cveća stići 25. maja.
Tu će zajedno sa štafetama iz ostalih bivših jugoslovenskih republika nakon svečanosti biti položena u Kući cveća i Muzeju „25. maja“.

„Cilj je i ovogodišnje štafete da se uklone barikade te da se bratski narodi iz bivše države približe ekonomski i na sve druge načine. U Evropskoj uniji bićemo opet svi skupa, ali to neće biti isto kao nekad. Radnici su danas na kolenima, bez posla i plata, a nekad, za vreme Tita, svi su redovno dobijali plate tačno u sekundu“, kazao je Radoslav Ilić, predsednik „Centralnog komiteta Komunističke partije Hrvatske“ u osnivanju pri ispraćaju štafete.

(Jutarnji list)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga