Šta će biti sa „Dnevnikom“?

Jedna od opcija je da se podnese tužba protiv VAC-a zbog neispunjavanje ugovornih obaveza. Opcija je i stečaj u preduzeću "Dnevnik Vojvodina pres" jer je dug tog preduzeća od 2003. godine dostigao 3,2 miliona evra

21. juna 2010

Upravni odbor novosadskog holdinga Dnevnik analiziraće na sutrašnjoj sednici ispunjenje ugovornih obaveza medijskog koncerna VAC (WAZ) u preduzeću „Dnevnik Vojvodina press“, koje izdaje dnevni list Dnevnik, potvrđeno je danas agenciji Beta.
Prema najavi uprave holdinga Dnevnik, preispitaće se ugovorne obaveze VAC-a koje su se prilikom osnivanja firme „Dnevnik Vojvodina pres“ 2003. godine odnosile na izgradnju nove štamparije, preuzimanje između 80 i 100 radnika holdinga i socijalni program od tri miliona evra za višak zaposlenih.
VAC je obezbedio 1,5 milion evra za socijalni program za višak zaposlenih u holdingu Dnevnik i neodrživa je teza da „VAC ima vlasnički udeo od 55 odsto u ‘Dnevnik Vojvodina presu'“, rekao je agenciji Beta član uprave holdinga Dnevnik koji ne želi da mu se objavi ime.
Prema njegovim rečima, to znači da VAC nema ni pravo da pregovara sa trećim licem o preuzimanju 55 odsto udela u „Dnevnik Vojvodina presu“, jer zbog neispunjavanja ugovornih obaveza ne može raspolagati tolikim udelom.
kako je naveo, Upravni odbor nije obavešten o nameri VAC-a da proda vlasnički udeo, iako holding Dnevnik po ugovoru ima pravo preče kupovine.
Kako saznaje agencija Beta, jedna od opcija je da uprava holdinga Dnevnik predloži da se podnese tužba protiv VAC-a zbog neispunjavanje ugovornih obaveza. Opcija je i stečaj u preduzeću „Dnevnik Vojvodina pres“ jer je dug tog preduzeća od 2003. godine dostigao 3,2 miliona evra.
Osnivač Akcionarskog društva holdinga Dnevnik je Skupština Vojvodine koja je i vlasnik 45 odsto preduzeća „Dnevnik Vojvodina pres“.
Kako tvrde u upravi holdinga, sporno je preostalih 55 odsto udela u vlasništvu jer se medijski koncern VAC 2003. obavezao da će steći pravo na taj vlasnički udeo samo ako ispuni ugovorne obaveze.
VAC je sredinom prošle nedelje najavio da se povlači iz Srbije. Pored vlasničkog udela u preduzeću „Dnevnik Vojvodina pres“, VAC ima i udeo u begradskoj Politici, a potražuje i deo Večernjih novosti.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga