SSP: Vučević troši novac Novosađana na populističke projekte

"Zahtevamo ulaganje novca u izgradnju novih vrtića"

22. maj 2021

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) optužio je danas gradonačelnika Miloša Vučevića da problem neupisane dece u državne vrtiće za njega ne predstavlja problem kojim bi trebalo da se bavi.

“Rešenje dugogodišnjih problema mora biti hitno povećanje vrtićkih kapaciteta vrtića uz zapošljavanje dodatnih radnika, naročito vaspitačica i vaspitača, i to predstavlja jedino sistemsko rešenje kojim bi se rešio problem velikog broja neupisane dece”, naveo je SSP u saopštenju za javnost.

Kako su naveli, nakon dve nedelje od početka konkursa za upis u vrtiće u Novom Sadu, prispelo je 3.600 molbi, što znači da će bez mesta i ove godine ostati više od 1.000 dece.

“Umesto u preskupe projekte koji služe samo interesima onih koji se u njega ugrađuju, zahtevamo ulaganje novca u izgradnju novih vrtića u gradskim zonama gde su vrtićke grupe popunjene, uz ravnomernije raspoređivanje dece u vrtićke grupe, kako bi se napokon ispoštovali zakonski normativi o broju dece u grupama”, piše u saopštenju.

Optužili su Vučevića da mu je osnovna uloga da novac građana Novog Sada usmeri u nepotrebne i preskupe populističke projekte predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, od kojih će “korist imati pojedinci bliski režimu”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Fajront
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga