SSP: Vučević da odgovori da li postoji projekat Novi Sad na vodi ili ne

"Koliko će to da košta građane? Kolika bi bila ugroženost od plavljenja naselja izmeštanjem toka reke"

13. nov 2020

Stranka slobode i pravde (SSP) Novi Sad saopštila je danas da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević „obmanjuje građane“ o tome da li postoji ili ne projekat „Novi Sad na vodi“, dok je u isto vreme njegovog doskorašnjeg zamenika Srđana Kruževića Pokrajinska vlada postavila za direktora JVP „Voda Vojvodine“ kako bi „i poslednja prepreka za taj projekat bila prevaziđena“.

SSP Novi Sad navodi da je Vučević pre dva dana na televiziji Pink, na pitanje da li taj projekat postoji, odgovorio da ne postoji, a da je tri dana ranije u Blicu najavio „silazak Novog Sada na Dunav, konačnu urbanizaciju grada i iskorišćavanje svih potencijala“.

SSP Novi Sad je povodom tih kontradiktornosti javno pitala gradonačelnika „Da li postoji projekat „Novi Sad na vodi“, ili, ako ne zove tako, „kako se tačno zove projekat koji će uništiti Šodroš, njegov ekosistem i kvalitet života građana u Novom Sadu“?

Koliko će to da košta građane? Kolika bi bila ugroženost od plavljenja naselja u neposrednoj blizini izmeštanjem toka reke, zidanjem stambenih objekata sa visokom spratnošću? Da li je jučerašnje imenovanje Srđana Kruževića na mesto v.d direktora ‘Voda Vojvodine’ od strane Pokrajinske vlade Vojvodine nagrada za izvođača grubih radova na priobalju u budućnosti“, javno je pitala SSP Novi Sad.

SSP Novi Sad je navela da je Miloš Vučević dužan da svoje sugrađane obavesti i o budućim projektima, kao i da predlaže da se pitanje projekta „Novi Sad na vodi“ reši gradskim referendumom.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga