- Autonomija - https://www.autonomija.info -

SSP: Upućene pretnje smrću Đilasu, citirani delovi iz autorskog teksta Aleksandra Vučića

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas podneo je krivičnu prijavu protiv lica koje je preko društvene mreže pretilo smrću njemu, njegovoj porodici i saradnicima i ocenio da su direktni inspiratori ovakvih pretnji predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i „njegov režim koji svojom stalnom agresijom i lažima sprovode linč, kako lično tako i preko svojih tabloida“.

„Koga ti deliš na krezubu i elitnu… hoćeš da te nahranim metalnim kuglicama“, „5. oktobar se nikada neće reprizirati, ali će zato biti repriziran 12. mart 2003“, „sve ću vas poklati… i sve po kući u ženskoj obući od kolevke i kreveca pa do ispod zemlje“, neke su od poruka koje je Đilasu uputio izvesni Nenad Paunović na Fejsbuku.

„Uz brutalne pretnje, Paunović je priložio i fotografije sebe naoružanog vatrenim oružjem, očigledno da bi naglasio svoju spremost da ispisane pretnje i realizuje“, navodi se u saopštenju te stranke.

Đilas je ocenio da dobijene pretnje jesu izazvane nedavnom tvrdnjom Aleksandra Vučića da opozicija političke protivnike tretira kao „krezube“, jer potpisnik pretnji citira upravo te rečenice iz teksta predsednika Srpske napredne stranke.

„Te stalne podele koje nameće Aleksandar Vučić, praćene agresijom i huškanjem ljudi jedne na druge, uvode nas na opasan teren, jer pojedinci onda pomisle da imaju svako pravo da se naoružaju i fizički obračunaju sa bilo kojim neistomišljenikom i da time čine dobru stvar. Ulazimo u opasna vremena, režim gubi podršku i među građanima u Srbiji i u međunarodnoj zajednici i očigledno je da su spremni na sve da bi sačuvali vlast. Ako se bilo kome od nas bilo šta desi, odgovornost će biti na Aleksandru Vučiću i svima koji po njegovom nalogu sprovode linč političkih protivnika“, upozorio je Đilas, navodi SSP.

MUP: Uhapšen osmunjičeni za pretnju Đilasu putem Fejsbuka

Policija je uhapsila N.P. (1975) iz Velikog Gradišta zbog postojanja osnovane sumnje da je putem društvene mreže „Fejsbuk“ pretio predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu.

Uz krivičnu prijavu biće priveden Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo unutršnjih poslova Srbije.

Ta osoba je osumnjičena za krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

N.P. su uhapsili pripadnici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Policijske uprave u Požarevcu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!