SSP: Sukob bratije iz SNS-a zbog ogromnog novca za zdravstvo Vojvodine

Zatražili i raspisivanje izbora za Skupštinu Vojvodine

08. dec 2021

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je osnova sukoba između različitih struja Srpske napredne stranke (SNS) u Vojvodini oko upravljanja Kliničkim centrom Vojvodine (KCV) u “ogromnoj sumi novca koja prolazi kroz zdravstvo Vojvodine”.

“Ove tokove našeg novca ka privatnim džepovima je dosad kontrolisao (pokrajinski premijer) Igor Mirović, ali su po svemu sudeći kriminalne gazde (gradonačelnika Novog Sada) Miloša Vučevića poželele da pri kraju svoje moći preuzmu i ‘ugrađivanje’ u zdravstvu”, ocenio je SSP u saopštenju za javnost.

Dodali su da je i zbog toga smena aktuelnog režima na izborima 3. aprila “od vitalnog značaja za zdravlje građana Novog Sada i Vojvodine”.

SSP je zatražio i raspisivanje izbora za Skupštinu Vojvodine.

Igor Mirović je prekjuče optužio Skupštinu Vojvodine da je na sednici održanoj 30. novembra ove godine usvojila nezakonitu i nestatutarnu odluku kojom su preuzeta osnivačka prava nad KCV-om.

“Odluka je doneta sa neskrivenim ciljem da se izvrši pritisak na upravu KCV-a da sakrije nezakonitosti uočene u radu Klinike za infektivne bolesti, koja je primala kovid pacijente i nakon otvaranja nove bolnice na Mišeluku, iako to nije smela prema zdravstvenim propisima i uputstvima“, naveo je Mirović u saopštenju za javnost.

On je time potvrdio pisanje pojedinih medija da je u posebno opremljenom delu Klinike za infektivne bolesti neko omogućio lečenje pojedinim pacijentima, iako se od novembra svi pacijenti oboleli od kovida leče isključivo u novoj kovid bolnici na Mišeluku kraj Novog Sada.

Najavio je da će od Skupštine Vojvodine zatražiti povlačenje te odluke.

Mediji su ranije spekulisali da je Igor Mirović podneo ostakvu na mesto pokrajinskog premijera, što je on demantovao.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Legalista
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga