SSP: Srbi u Hrvatskoj ne treba da dozvole da im Beograd diriguje

"Milošević, Šešelj i Vučić odbijanjem plana Z4 dali zeleno svetlo za Oluju"

04. avg 2020

Stranka Slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić manipuliše građanima povodom godišnjice „Oluje“ i da politički predstavnici Srba u Hrvatskoj ne treba da dozvole da im iz Beograda „diriguju“ isti oni koji snose istorijsku odgovornost za sudbinu srpskog naroda u Hrvatskoj.

Po oceni SSP-a, politički predstavnici Srba u Hrvatskoj imaju pravo da samostalno donose odluke i grade klimu poverenja i suživota sa Hrvatima zato što najbolje znaju šta je u njihovom interesu.

U saopštenju se navodi da su Vučić, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević odbili mirovni plan međunarodne zajednice ‘Z4’, a potom obećanjem hrvatskom državnom vrhu da se Srbija neće mešati u sukob, de facto dali zeleno svetlo za vojnu operaciju koja predstavlja najveće etničko čišćenje u istoriji moderne Evrope.

Godišnjica „Oluje“ prilika je za veliku istorijsku pouku za sve narode Zapadnog Balkana „da se okrenu budućnosti, evropskim vrednostima i dobrosusedskim odnosima i da nikada više ne dozvole ekstremnim političkim elitama da ih uvlače u ratove i zločine“, ocenio je SSP.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga