SSP, DS, Narodna stranka i PSG verovatno zajedno izlaze na izbore na svim nivoima

"Vrlo blizu dogovora"

23. nov 2021

Stranka slobode i pravde (SSP), Demokratska stranka (DS), Narodna stranka i Pokret slobodnih građana (PSG) postigle su dogovor o zajedničkom izlasku na izbore na svim nivoima, potvrđeno je za N1.

Stranke koje predvode Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić i Pavle Grbović su se saglasile i sa još nekoliko manjih partnera učestvovaće na izborima na svim nivoima.

Komentarišući navedeno, zamenik predsednika SSP-a Borko Stefanović je u emisiji „Probudi se“ na Nova S rekao da su vrlo blizu dogovora i da veruje da će do dogovora brzo doći.

Podsetimo, Zoran Lutovac je u emisiji „Utisak nedelje“ rekao da su DS, Narodna stranka i SSP postigle načelni dogovor oko zajedničkog nastupa na izborima, a da se konačna odluka očekuje krajem nedelje.

SSP: Siledžije koje su pokušale da ubiju Borka Stefanovića imale zaštitu u liku predsednika Srbije

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je „tri godine nakon pokušaja ubistva Borka Stefanovića“ u Kruševcu jasno da su lokalne siledžije, koje su napale zamenika predsednika SSP, „imale zaštitnika u liku (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića“.

SSP navodi da je i pre nego što je Apelacioni sud u Kragujevcu napadačima Gmijoviću, Šaponjiću i Živkoviću smanjio kazne ispod zakonskog minumuma i osudio ih zbog izazivanje nereda i opšte opasnosti, „ovaj triling nasilnika u jednom od svojih televizijskih nastupa abolirao Vučić lično“.

„Ako nekome nije jasno po čijem su naređenju radili Gmijović, Šaponjić i Živković onda treba da zna da su upravo oni na poziv Srpske napredne stranke (SNS) palili baklje po krovovima zgrada u Kruševcu u sklopu kampanje mržnje protiv (predsednika SSP) Dragana Đilasa. Pokušaj ubistva jednog od opozicionih lidera, relativizacija tog napada od strane predsednika države i odsustvo istrage o razlozima i nalogodavcima napada su slika kako ovaj režim tretira svakog ko mu se suprotstavi“, navodi se u saopštenju.

SSP navodi da garantuje da će „nakon što građani smene ovaj nenarodni režim svi koji su proganjali, maltetirali i fizički nasrtali na ljude, ali i svi nalogodavci napada na opoziciju i građane, odgovarati u skladu sa zakonom“.

(Nova/N1/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
Stižu investitori
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga