Srušen spomenik vladiki Nikolaju u Šimanovcima uz asistenciju policije

Spomenik bio podignut na ličnu inicijativu jednog meštanina

25. avg 2016

U mestu Šimanovci u Sremu bagerima i uz policijsko obezbeđenje, srušen je spomenik pokojnom vladiki Srpske pravoslavne crkve Nikolaju Velimiroviću, koji je u centru sela podignut na ličnu inicijativu jednog meštanina.

Očevici su za Autonomiju ispričali da je spomenik srušen uz prisustvo tridesetak specijalaca u punoj opremi i više inspektora.

Akcija je organizovana proteklog petka, na dan seoske slave. Policija je bila blokirala raskrsnicu džipovima.

Predsednica opštine Pećinci: Nije srušen spomenik Nikolaju, već betonska ploča

Predsednica Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički izjavila je večeras da u mestu Pećinci u toj opštini nije srušen spomenik pokojnom vladiki Srpske pravoslavne crkve Nikolaju Velimiroviću već “betonska ploča”.

“Prema zapisniku koji je sačinio opštinski komunalni inspektor, u Šimanovcima nije srušen nikakav spomenik, jer spomenika na tom mestu nije ni bilo. Ono što jeste uklonjeno, to je betonska ploča, a uklonjena je po nalogu opštinskog komunalnog inpektora koji je, vršeći redovnu kontrolu javnih površina pred seosku slavu, uočio betonsku ploču izlivenu na tek uređenoj javnoj površini u centru sela”, navela je predsednica opštine u saopštenju za javnost.

Dodala je da je komunalni inspektor, nakon što je proverio sa Odeljenjem za urbanizam Opštinske uprave Opštine Pećinci i utvrdio da niko nije podneo nikakav zahtev za postavljanje bilo kakvog objekta na ovoj javnoj površini, naložio uklanjanje betonske ploče.

“Opština Pećinci je tim povodom podnela krivične prijave protiv NN lica, a na nadležnim organima je da utvrde ko je i za koju namenu bez zakonom propisanih dozvola izlio betonsku ploču na javnoj površini u centru Šimanovaca. Stav lokalne samouprave je jasan: zakon se mora poštovati i mora se stati na put divljoj gradnji”, navela je Dubravka Kovačević Subotički.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga