Promocija srpske opere u Vojvodini

Solistkinja Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu sopran Laura Pavlović, uz klavirsku saradnju Strahinje Đokića, započinje realizaciju projekta posvećenog promociji srpske operske literature

12. nov 2012

Solistkinja Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu sopran Laura Pavlović, uz klavirsku saradnju Strahinje Đokića, započinje realizaciju projekta posvećenog promociji srpske operske literature.

Koncerti će biti održani 15. novembra u Somboru (Galerija Kulturnog centra Laza Kostić), 20. novembra u Kuli (KPZ Kule), 27. novembra u Šidu (Galerija Sava Šumanović), te 5. decembra u Novom Sadu (Galerija Matice srpske) i u januaru 2013. godine u Subotici.

Koncept je zasnovan na težnji umetnice da iz, ionako ograničenog, operskog opusa ovdašnjeg podneblja, izabere odlomke – arije i prizore i predstavi ih u pet gradova Vojvodine. Publici će biti predstavljeni odlomci iz opera Biničkog, Bajića, Konjovića i Vrebalov, koje vrlo retko ima priliku da čuje usled odsustva operskih dela srpskih kompozitora sa domaće operske i koncertne scene.

Programu se pridružuje i par pesama Josifa Marinkovića i Miloja Milojevića, kao i “Balkanske igre” Marka Tajčevića za klavir.

Kao poduhvat od posebnog značaja, taj projekat podržali su Grad Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje Vojvodine.

Organizator i nosilac projekta je Udruženje u kulturi Ingmart.

(Milan Marković, SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga