Srpska kuća u Temišvaru

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i ministar vera i dijaspore Srđan Srećković otvorili su danas prvu Srpsku ku…

08. jul 2011

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i ministar vera i dijaspore Srđan Srećković otvorili su danas prvu Srpsku kuću u Temišvaru u kojoj će biti smeštene srpske kulturno-obrazovne organizacije, udruženja i mediji na srpskom jeziku.

Srpska kuća u Temišvaru otvorena je u saradnji vlada Srbije i Rumunije, koje su u taj projekat uložile više od pola miliona evra, uz podržku Vlade Vojvodine koja je izdvojila sredstva za opremanje.
Otvaranju su pored predstavnika Vlade Srbije i Pokrajine Vojvodine, prisustvovali predstavnici generalnog konzulata Republike Srbije u Temišvaru, županije Timiš, i delegati uz svih krajeva sveta.

„Danas se ovde nalazim u dvostrukom svojstvu, kao potomak ljudi koji su kao pripadnici srpske manjine decenijama živeli u okolini Temišvara, i kao predsednik Vlade Vojvodine, institucije čiji je jedan od prioriteta očuvanje identiteta srpskog naroda koji živi u zemljama u okruženju – rekao je predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić. On je dodao da Vlada Vojvodine već godnama sarađuje sa Savezom Srba u Rumunji dajući snažnu podršku informisanju, obrazovanju i kulturi Srba koji žive u ovoj nama dragoj zemlji.

(Agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga