Srednjoškolac izboden nožem u Novom Sadu, građani preplašeni (VIDEO)

"Novi Sad se pretvorio u Bronks, ne mogu da verujem šta se desilo sa onako mirnim gradom, koji je bio najbezbrižnije mesto za odrastanje u bivšoj Jugoslaviji"

17. sep 2013

Ispred Građevinske škole u Novom Sadu jedan maloletnik teže je povređen kada ga je grupa mladića napala, verovatno mačetama i sekirama, što je još jedan incident u glavnom gradu Vojvodine, u kojem je bezbednosna situacija, prema tvrdnjama građana i političkih partija, sve lošija i lošija.

Povređeni maloletnik je operisan u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, a prema rečima lekara, u stabilnom je stanju.

„Dete je zadobilo povrede u vidu posekotine donjeg dela grudnog koša i abdomena širine 20 centimetara, gde dublje strukture nisu oštećene“, rekao je novinarima portparol Dečje bolnice Dušan Vuković.

On je dodao da maloletnik ima povrede ramena, kuka i podlaktice u vidu posekotine, a kod podlaktice mu je oštećen veći krvni sud.

Prema navodima medija, policija je vrlo brzo privela jednog od učesnika, punoletnog D.K, jednog od navijača „Vojvodine“, dok se za ostalima i dalje traga.

Novi Sad kao Bronks

Građani Novog Sada su u anketi agencije Beta na Limanskoj pijaci jutros kazali da su zabrinuti pre svega za svoju decu, ali i za sebe, zbog porasta nasilja među mladima.

„Mojoj komšinici su dva dečaka od 14 i 15 godina strgala lančić sa vrata nedavno ispred ulaza u zgradu, a potom nisu čak ni bežali, već su bezbrižno odšetali“, ispričala je Mara (52).

Stanimir (63) kaže da su njegovom maloletnom unuku pre tri meseca vršnjaci oteli mobilni telefon, zbog čega dete ima „traume“, nerado izlazi iz kuće a roditelji ga prate u školu i iz škole.

„Novi Sad se pretvorio u Bronks, ne mogu da verujem šta se desilo sa onako mirnim gradom, koji je bio najbezbrižnije mesto za odrastanje u bivšoj Jugoslaviji“, kazao je Aleksandar (43).

Sve političke partije u Novom Sadu izrazile su protest zato što glavni grad Vojvodine ni posle četiri godine nije dobio načelnika policije i još 300 policajaca, koliko je prema procenama potrebno ovom gradu da bi policija popunila svoje redove i mogla efikasnije štititi bezbednost sugrađana.

Opozicione partije su u više navrata optužile gradske vlasti da ne čine dovoljno da podignu stepen bezbednosti.

U Novom Sadu je na vlasti koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom, dok su u opoziciji Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska radikalna stranka.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga