Srbobran: Najavljen protest zbog radova NIS-a

"Za nas ovde u takvim uslovima nema života"

02. juna 2015

Grupa građana iz Srbobrana najavila je za sutra protest, zbog nezadovoljstva radovima koje Naftna industrija Srbije (NIS) izvodi na teritoriji te opštine.

Organizatorka protesta Andrijana Milošev rekla je da će se građani sutra okupiti ispred kuće u Ulici Miloša Obilića 126, gde je ujedno i ulaz u bušotinu NIS-a.

„Održaćemo miran protest i zahtevamo da nam se obrati neko iz Ministarstva rudarastva i energetike, jer nas ignorišu već godinu dana“, rekla je Milošev.

Ona je dodala i da građanima u Srbobranu smetaju teške mašine i kamioni NIS-a, kao i celodnevni radovi.

„Mir nam je ugrožen tokom celog dana i cele noći, jer oni rade 24 sata. Dižu buku, prašinu, ugrožavaju bezbednost u saobraćaju. Za nas ovde u takvim uslovima nema života“, objasnila je organizatorka protesta.

Prema njenim rečima, građani su pokušali da razgovaraju i sa predstavnicima NIS-a, ali im je iz te kompanije poručeno da mogu samo da ih tuže.

„Tražimo ili da proglase to ili industrijskom zonom, pa da nas isele odavde, ili da NIS prestane sa radovima“, poručila je Milošev.

Kako je navela, građani su se obratili i predsedniku opštine, koji im je odgovorio da je uradio sve što je u njegovoj moći, kao i instituciji Pokrajinskog ombudsmana, gde im je rečeno da nemaju ingerencije za rešavanje njihovih problema.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga