Srbobran: Lokalni funkcioner SNS pretukao aktivistu opozicije

Revoltirani građani protestovali pred opštinom jer je na čelu batinaša bio član opštinskog veća zadužen za sport i omladinu

31. mar 2017

Ispred opštinske zgrade u Srbobranu održan je danas građanski protest meštana nakon što je aktivista opozicije u noći između srede i četvrtka brutalno pretučen u Nadalju.

Aktivista udružene opozicije Đorđe Grujić iz Nadalja je u noći između srede i četvrtka delio letke kojim se birači pozivaju da glas ne daju Aleksandru Vučiću. Oko 22,30 časova u jednoj ulici u Nadalju presrela ga je grupa batinaša, potvrdili su očevici za Autonomiju.

srbobran, letak, izbori, nasilje 2

„Grujić je pretučen, između ostalog i nekakvom šipkom. Batinaši su pobegli kada je jedna žena izašla iz dvorišta i pozvala policiju“, rekao je za naš portal Željko Bogojević iz Demokratske stranke.

On je dodao da je sa celim slučajem upoznata policija i da je Grujić u četvrtak pušten iz vrbaske Opšte bolnice na kućno lečenje.

Prema rečima Željka Bogojevića, na čelu grupe batinaša bio je Todor Šimpraga iz Srpske napredne stranke, a koji je i član opštinskog veća zadužen za sport i omladinu, što je izazvalo revolt građana i protest ispred opštinske zgrade na kojem se okupilo nekoliko desetina stanovnika Nadalja. Neki od njih pred opštinu su došli i traktorima.

srbobran, izbori, protest, nasilje 2

„Taj letak nije stranački, već poziv koji je sva udružena opozicija uputila biračima. Suština je da ne glasaju za Vučića, a da sami odluče bez ucena za kojeg drugog kandidata će glasati“, objašnjava Bogojević.

On kaže da su se meštani srbobranske opštine, i pored straha zbog ucena, okupili u značajnom broju.

„Ovo nije partijska priča, jer je opština Srbobran mala da bismo se delili. Letak je objavila udružena opozicija, ali jedan Nadaljčanin je dobio batine. On ima porodicu i komšije. Oni su se okupili i tražili da iz opštinske zgrade izađe čovek koji je spreman da batinama štiti interese svoje partije. On prima platu iz naših džepova “, rekao je Bogojević.

srbobra, protest, policija 2

Ogorčeni građani ipak nisu uspeli da stupe u kontakt sa lokalnim funkcionerom, jer je na na ulazu u zgradu opštine bila postavljena policija.

Iz udružene opozicije poručuju da će ispoštovati predizbornu tišinu, ali da će nakon 2. aprila tražiti reakcije nadležnih institucija.

R. Ivanoska (Autonomija)
Foto: Twitter@ZeljkoBogojevic

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga