SPS-PUPS-JS u koaliciji sa Ljajićevim SDP-om u Vojvodini

Da mi je neko pre 12 godina rekao da ću biti u koaliciji sa SPS-om, smatrao bih da nije normalan

15. mar 2012

Na pokrajinskim izborima u koaliciji će nastupiti Socijalistička partija Srbije (SPS), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Jedinstvena Srbija (JS) i Socijaldemokratska partija (SDP) Srbije, o čemu je danas potpisan i koalicioni sporazum u Novom Sadu.

„Da mi je neko pre 12 godina rekao da ću biti u koaliciji sa SPS-om na nekim izborima, smatrao bih da nije normalan, ali ovo je dokaz da se sve menja”, rekao je Ljajić na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma.

Dodao je da je želja SDP-a da da svoj pun doprinos ideji formiranja jedinstvenog socijalnog bloka.

Kako je ranije najavljeno, SDP će na republičkim izborima nastupiti u okviru koalicije koju predvodi Demokratska stranka (DS).

Predsednik SPS-a Ivica Dačić rekao je da je koalicija SPS-PUPS-JS na prošlim izborima u Vojvodini i u Beogradu prošla lošije nego u centralnoj Srbiji i izrazio očekivanje da će ovaj put rezultat pojačane koalicije biti dvocifren u procentima na pokrajinskim izborima.

Čelnici novoformirane koalicije poručili su da će ovaj „socijalni blok” biti okrenut ka problemima obespravljenih i osiromašenih građana Srbije.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković zvani Palma rekao je da je predsednik  Srbije i DS-a Boris Tadić pričom o tome kako u Srbiji treba forsirati porodični biznis, zapravo „ukrao” tu ideju od njega.

„Ali ne ljutim se na predsednika, ja volim kad me prepisuju”, kazao je Marković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga