SPS prišao SNS-u u Novom Sadu

Još se ne zna kada će biti održana sednica Skupštine grada

30. avg 2012

Novosadski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) saopštio je da je postigao dogovor o formiranju nove gradske vlasti sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

„U okviru nove većine u Skupštini Novog Sada, koju čine 42 odbornika, postignut je čvrst dogovor o načinu finansiranja grada, političkoj platforimi, viziji razvoja i principima na kojima će Novi Sad funkcionisati u naredne četiri godine“, navodi se u saopštenju SPS-a.

Novu većinu činiće 15 odbornika SNS-a, sedam odbornika SPS-a, šest odbornika Romske demokratske stranke, po pet odbornika Demokratske stranke Srbije i Dveri, tri odbornika Srpskog pokreta obnove i jedan odbornik stranke Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO).

Centrale stranaka ranije su isključile iz članstva sve odbornike Dveri u Novom Sadu i odbornika NOPO.

SPS je saopštio da je postignut dogovor da novi gradonačelnik Novog Sada bude predsednik Gradskog odbora SNS Miloš Vučević, njegov zamenik će biti predsednik Gradskog odbora DS S-a Borko Ilić.

Predsednik Skupštine grada biće predsednik novosadskih socijalista Siniša Sević, a njegov zamenik je Miroslav Ilić, koji je izabran na listi Dveri.

„Uvereni smo da će ljudi koji će u narednom periodu upravljati Novim Sadom od našeg grada ponovo napraviti lidera među gradovima Srbije i mesto poželjno za investicije i bezbedan i pristojan život svih naših sugrađana“, ocenjuje se u saopštenju.

Vanredna sednica Skupštine grada na kojoj je trebalo da se raspravlja o smeni aktuelne gradske vlasti predvođene Demokratskom strankom, juče je odložena „do daljnjeg“, jer nije bilo kvoruma za njeno održavanje.

Predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov iz Lige socijaldemokrata Vojvodine kazala je da će zakazati vanrednu sednicu gradskog parlamenta nakon šsirokih konsultacija sa svim odborničkim grupama.

Sednica je bila zakazana na osnovu zahteva 34 odbornika opozicije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga