- Autonomija - https://www.autonomija.info -

SPS: Ne postoji većina za promenu vlasti u Novom Sadu

Novosadski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) saopštio je danas da ne postoji kvalifikovana većina za promenu gradske vlasti u Novom Sadu.

SPS je u saopštenju za javnost naveo da je o mogućnosti „prekomponovanja” gradske vlasti razgovarao sa predstavnicima opozicione Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu i dodao da je konstatovano da „u ovom trenutku” ne postoji kvalifikovana većina neophodna za promenu vlasti u glavnom gradu Vojvodine.

„Odbornici SPS nemaju ključnu ulogu u opredeljivanju skupštinske većine, ali postoji spremnost za razgovore sa svim relevantnim političkim činiocima u Novom Sadu, zarad interesa naših sugrađana”, piše u saopštenju za javnost.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić u više navrata je izjavio da će u onim lokalnim samoupravama u kojima je to matematički i politički moguće, doći do promene vlasti po uzoru na aktuelnu vladajuću većinu u Skupštini Srbije.

SNS je ranije zatražio od SPS-a da napusti vladajuću koaliciju u Novom Sadu, u kojoj se nalazi sa odbornicima Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpskog pokreta obnove.

Čelnici DS-a i LSV-a optužili su SNS da pokušava da „prekroji” izbornu volju Novosađana i da žali da „kupovinom odbornika” preuzme vlast u Novom Sadu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!