SPS: Dačić – premijer!

SPS će od Tadića zahtevati da sledeći premijer Srbije bude Ivica Dačić, veli zamenik predsednika ove partije Žarko Obradović

28. avg 2011

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović izjavio je da će ta stranka zatražiti od predsednika Srbije Borisa Tadića da sledeći premijer bude lider socijalista Ivica Dačić.

„Verujemo da će Tadić i DS prihvatiti da Dačić bude predsednik vlade“, rekao je Obradović je u intervjuu za „Pres“ od nedelje. Ministar prosvete je kazao i da je zadovoljan radom premijera Mirka Cvetkovića, ističući da je dosadašnja saradnja s njim bila odlična.

„Za ove tri godine nismo imali gotovo nijedno sporno pitanje, ali dogovor unutar SPS-a je da bi naš predsednik trebalo da bude na čelu buduće vlade“, rekao je Obradović. On je izrazio očekivanje da će njegova stranka posle izbora nastaviti saradnju s Demokratskom strankom (DS), navodeći da su demokrate „strateški partner“ SPS-a.

Komentarišući izjavu predsednika Tadića da postoji mogućnost da Srbija do kraja godine ne dobije kandidaturu, Obradović je kazao da „nije smak sveta ako se to dogodi“.

„Važno je da građani razumeju da činimo sve da postanemo članovi EU, ali i da vodimo računa o svom narodu“, zaključio je Obradović.

Sledeći premijer otvorio spomenik Borki Vučić

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić otkrio je danas u selu Komirić, kod Osečine, spomenik istaknutoj članici te partije Borki Vučić.

Dačić je objasnio da spomenik otkriva kao predsednik partije kojoj je pripadala i Vučić, a ne kao državni funkcioner, dok je na pitanje zašto nije prisustvovao otkrivanju spomenika Slobodanu Miloševiću u Požarevcu 20. avgusta, kratko odgovorio: „Nisam bio, pa šta“.

Zamoljen da prokomentariše izjavu potpredsednika SPS-a Žarka Obradovića o tome da bi on (Dačić) trebao da bude premijer Vlade Srbije, Dačić je kazao da je on bio kandidat za premijera i posle izbora 2008, ali da su tada protiv toga bili članovi G17 plus.

„Svaka partija želi mesto premijera, sačekajmo izbore pa ćemo videti šta će biti“, rekao je Dačić.

Spomen obeležje Borki Vučić delo je beogradskog vajara Miroslava Živkovića.

Borka Vučić je bila istaknuti član SPS, bankar i saradnik Slobodana Miloševića. Poginula je 1. avgusta 2009. u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Niš, kod Lapova.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga