Sporazum o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom

Novi Bečej, Kikinda, Ada i Bečej u zajedničkom projektu formiranja regionalne deponije

10. apr 2013

U Skupštini Vojvodine danas je potpisan aneks Sporazuma o formiranju regionalne deponije, čime je opština Novi Bečej pristupila već potpisanom sporazumu između opština Kikinda, Ada i Bečej.

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Slobodan Puzović rekao je da je cilj regionalnog koncepta postizanje što većeg broja korisnika, kako bi cena usluge bila socijalno prihvatljiva.

On je izrazio očekivanje da će, s obzirom na činjenicu da je Fond za zaštitu životne sredine Srbije ukinut, resorno ministarstvo naći druge modele finansiranja projekata zaštite životne sredine.

Puzović je najavio i da će se uskoro krenuti sa ažuriranjem regionalnog plana upravljanja otpadom, kao i sa njegovom primenom.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov rekao je da očekuje što skoriji sastanak u resornom republičkom ministarstvu kako bi se iniciralo da potpisnici ovog sporazuma uđu u uži krug opština za formiranje regionalnih deponija.

On je dodao i da formiranje ovakvog regiona ne povlači nikakva dodatna finansijska sredstva, te da će ove opštine potpisati pojedinačne ugovore sa firmom Asa iz Kikinde koja pruža usluge odnošenja otpada.

„Projekat udruživanja opština u ovoj oblasti olakšaće posao upravljanja otpadom, pružiti građanima pristojnu cenu usluge i ispuniti standarde zaštite životne sredine, što nikako ne smemo da zanemarimo“, poručio je Vrebalov.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga