SPO: Radikali prizivaju nove sukobe

Pričama o otcepljenju Vojvodiine, radikali prizivaju nove sukobe

10. apr 2012

Srpski pokret obnove (SPO) oštro je danas kritikovao izjave funkcionera Srpske radikalne stranke da može da se desi otcepljenje Vojvodine i ocenio da su radikali bili saučesnici u izazivanju ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

“Nadamo se da se građani još uvek sećaju radikalske propagande iz devedesetih godina i njenih posledica, a sve je počinjalo upravo na nacicn na koji i sada radikali pričaju. Posle toga su nastajali ratovi, ubijanja, pljačkanja, pustoš, srpski i ne samo srpski grobovi”, naveo je SPO u saopštenju za javnost.

Ta stranka je dodala da će se ceo blok proevropskih stranaka svim silama truditi da se takvo zlo više nikada ne ponovi.

SPO je naveo da je proevropski blok protiv bilo kakvih daljih podela i cepkanja državne teritorije, koji po pravilu vode u sukobe, poput onih iz devedesetih godina.

Ta stranka je ponovila da se zalaže za evroatlantske integracije Srbije i za prijem zemlje u porodicu najrazvijenijih evropskih naroda.

„Takođe, insistiramo na tome da se konačno definišu ustavni položaj i finansiranje Vojvodine. Protiv smo toga da Republika pokrajinskim fondovima duguje ogroman novac, što je do pre nekoliko dana bio slučaj, jer to direktno ugrožava privredu Vojvodine, ubedljivo najrazvijenijeg dela Srbije”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga