SPO: Protiv smo povampirenja govora mržnje iz devedesetih

SPO smatra da nekome ko je bio simbol ratnohuškaškog novinarstva koje je itekako doprinelo raspirivanju rata na teritoriji bivše Jugoslavije, vrata Javnog servisa trebalo bi da budu zauvek zatvorena

09. maj 2011

Pokrajinski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) oštro se danas usprotivio povratku Milijane Baletić na Javni servis Vojvodine, čija nova autorska emisija je emitovana tokom prossle nedelje. Nekome ko je bio simbol ratnohuškaškog novinarstva koje je itekako doprinelo raspirivanju rata na teritoriji bivše Jugoslavije, vrata Javnog servisa trebalo bi da budu zauvek zatvorena, ocenio je SPO.
„Povratak Milijane Baletić na male ekrane i to još o trošku građana koji je pamte po govoru mržnje i nedostatku osnovnih etičkih normi, predstavlja krajnje nepoštovanje žrtava ratova iz naše ne tako davne prošlosti. SPO neće dozvoliti dalje razvijanje kolektivne amnezije u Srbiji, koja je sve prisutnija od 5. oktobra do danas“, navodi se u saopštenju SPO.
SPO smatra da su mnogi u Srbiji nakon „demokratskih promena“, koje su po mnogo čemu bile samo kozmetičke, prošli nekažnjeno za svoja nedela, pa tako i pomenuta novinarka. „Zbog toga Pokrajinski odbor SPO insistira na donošenju Zakona o lustraciji, koji bi obuhvatio i pojedine novinare, perjanice totalitarnog režima Slobodana Miloševića, kojima sigurno pripada i Milijana Baletić“, piše u saopštenju. 

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga