Specijalci Društvenog centra oslobodili vojsku od snega!

Od vojske privremeno dobili sopstveni alat!

06. feb 2012

Na hitnoj telefonskoj sednici koju su kasno sinoć održali članovi Vlade Društvenog centra iz Novog Sada, odlučeno je da se na teren upute specijalne jedinice Odreda za vanredne situacije, kako bi se građanima i građankama Novog Sada pomoglo u borbi protiv elementarne nepogode koja je zadesila naš grad. Nakon nedavnog saopštenja gradonačelnika Novog Sada, gospodina Igora Pavličića, da je u razgovoru sa Ministrom odbrane, gospodinom Šutanovcem, dogovoreno da pripadnici Vojske Srbije priteknu u pomoć u čišćenju snega, i specijalne jedinice Odreda za vanredne situacije Društvenog centra izašle su na teren i utvrdile da je objekat bivše kasarne „Dr Arčibald Rajs“ u najvećoj opasnosti da poklekne pod teretom snega.

Vođeni željom da, kao savesni građani, pomognu pripadnicima Vojske u borbi sa snegom, članovi i članice Odreda za vanredne situacije zasukali su rukave, uzeli lopate u ruke i u roku od dva sata su očistili sve prilaze navedenom objektu. Doduše, bilo je malo natezanja sa dežurnim vojnicima oko upotrebe davno zaključanog alata, inače vlasništva Društvenog centra koji je, nakon izbacivanja aktivista i aktivistkinja ostao u pomenutom objektu. Dežurni vojnici su nakon jednočasovne konsultacije sa instancama na najvišem nivou, dobili odobrenje da se alat u svojini Društvenog centra može pozajmiti njegovim članovima i članicama, kako bi ovi isti upotrebili u svrhu čićenja staza oko objekta u Futoškoj ulici. Nakon upotrebe alata i završetka akcije, sve je opet uredno predato na čuvanje dežurnom vojnom licu koje obezbeđuje objekat Društvenog centra do povratka aktivista i aktivistkinja u njega.

Kako je na terenu odmah primećeno, stanari okolnih zgrada i vlasnici zatrpanih automobila u ulici Branislava Nušića bili su prepušteni sami sebi u borbi sa zimskom nepogodom, te je i njima ukazana prva pomoć. U toku akcije, Odredu za vanredne situacije pridružili su se i slučajni prolaznici, dr Dragan Prole, dobitnik nagrade „Nikola Milošević“ za najbolju knjigu iz obasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije, kao i predsednik Umetničke asocijacije Zrenjanina, gospodin Rastko Stefanović, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

Obaveštavamo stanovnike Novog Sada da je sada prolaz pored objekta bezbedan, kao i da je očišćen kolski i pešački prilaz zgrade koja deli među sa bivšom kasarnom, a nekolicinu vlasnika parkiranih automobila obaveštavamo da su njihova vozila konačno oslobođena i spremna za dalju upotrebu. Zahvaljujemo se i svim komšijama koji su čistili sneg zajedno sa nama, kao i onima koji su nam pritekli u pomoć dajući nam na upotrebu svoj lični alat.

Odred za vanredne situacije Društvenog centra

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga