SPC izbacila i „Ljubitelje knjige“

Crkva nastavlja da okupira centar Novog Sada, umesto "svetovnih" prodavaće se "dušekorisne" knjige. Srednji vek na delu

08. jan 2013

Poslovni prostor u crkvenoj zgradi u Zmaj-Jovinoj ulici u Novom Sadu, u kojem se nalazi knjižara „Ljubitelji knjige“, presudom Apelacionog suda je vraćen u posed novosadske Crkvene opštine i na tom mestu će uskoro biti otvorena crkvena knjižara, saopšteno je na internet stranici Eparhije bačke.

Srpska pravoslavna crkvena opština obavestila je javnost da je, „posle trogodišnjeg sudskog spora konačno doneta izvršna presuda Apelacionog suda u Novom Sadu“, kojom se vraća u posed poslovni prostor u crkvenoj zgradi u Zmaj-Jovinoj 4, „inače više godina uzurpiran“ od knjižarske zadruge „Ljubitelji knjige“.

Eparhija bačka i ta crkvena opština su najavili da će na tom mestu otvoriti crkvenu knjižaru koja će, pored crkvenih izdanja, građanima ponuditi i širok asortiman izdanja domaćih i stranih izdavačkih kuća „sa renomiranim i dušekorisnim izdavačkim poduhvatima“.

Nova knjižara „Beseda“ biće otvorena kada Crkvena opština stupi u posed tog poslovnog prostora, što se očekuje posle božićnih praznika, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga