Somboru 43 miliona dinara za vodnu infrastrukturu

Odobreni svi projekti

16. juna 2015

Gradu Somboru odobreni su svi projekti kojima je ta lokalna samouprava aplicirala na konkursima za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, izgradnju i sanaciju kanalizacione i vodovodne infrastrukture, rečeno je danas prilikom potpisivanja ugovora o dodeli sredstava.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislava Bogaroškog, Sombor je iz pokrajinskog budžeta dobio preko 43 miliona dinara. On je dodao da je taj grad prepoznao značaj udruživanja sredstava, pa je za odobrene projekte izdvojio i značajna sredstva iz gradskog budžeta.

„I ove godine smo imali veliko interesovanje vojvođanskih opština za udruživanje sredstava za projekte uređenja kanalske mreže, pa je sa 590 miliona iz pokrajinskog budžeta, udruženo još preko 400 miliona dinara iz lokalnih budžeta“, naveo je Bogaroški.

Pokrajinski sekretar je dodao da prošle godine zbog poplava nisu utrošena sva sredstva za sanaciju kanalske mreže, te da je za ovu namenu preneto još oko 800 miliona dinara koji će biti utrošeni u ovoj godini.

Gradonačelnik Sombora Saša Todorović istakao je da Sombor ima dobru saradnju sa resornim pokrajinskim sekretarijatom. On je ocenio da će podržani projekti sigurno doprineti unapređenju života građana u tom gradu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga