Somborske muzičke svečanosti od 14. do 20.aprila

Tokom pet koncertnih večeri, SOMUS će objediniti različite muzičke žanrove i koncertne prakse

13. apr 2018

Somborske muzičke svečanosti počinju u subotu u tom gradu i trajaće do 20. aprila, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“ iz Sombora.

Tokom pet koncertnih večeri, SOMUS će objediniti različite muzičke žanrove i koncertne prakse u kontekstu savremenih festivalskih tokova, saopštili su organizatori.

Nastupiće sekstet Visoke škole za muziku iz nemačkog Kronberga, Mešoviti kamerni hor “Dekor” iz Slovenije, zatim Mate Bekavac, Irena Grafenauer, Sanja Bizjak, Marko Marić, Kralj Čačka, Džoana Trecijak, Marian Sobula, Lidija Bizjak, Milica Ostojić, Darko Karlečik, Bojan Zulfikarpašić, Vasil Hadžimanov, Žak Ruvije.

SOMUS je najstariji festival te vrste u Srbiji. Osnovan je u jesen 1961. godine na inicijativu pijaniste Dušana Trbojevića i direktora Muzičke škole „Petar Konjović“ u Somboru Dragoslava Mitrovića.

Festival se bio ugasio osamdesetih godina godina prošlog veka, a ponovo je pokrenut 2011. godine, na inicijativu pijaniste Mihajla Zurkovića i uz podršku Kulturnog centra Sombora i Grada Sombora.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga