Sombor: TV Spektar će tužiti državu

mi smo umorni od države koja ne poštuje zakone koje je donela, a ne od medija koji emituju nelegalno

04. juna 2010

Glavna urednica Televizije Spektar iz Sombora Zorica Bakić izjavila je večeras da će ta medijska kuća tužiti državu Srbiju jer ne poštuje sopstvene zakone u oblasti medija.

“I nakon dodele frekvencija medijsko tržište je potpuno devastirano, a država ne poštuje sopstvene zakone. Umesto da onemoguće piratima da emituju, oni su nam sugerisali da mi podnesemo krivične prijave protiv piratskih emitera”, kazala je Bakićeva na okruglom stolu o medijima u Vojvodini.

Navela je da će Spektar zbog toga tužiti regulatorne agencije RRA i RATEL, Ministarstvo za telekomunikacije i državu Srbiju, i pred domaćim i pred međunarodnim sudovima.

Prema njenim rečima, gradske vlasti u Somboru potpisuju ugovore o prenošenju zasedanja lokalne skupštine sa emiterima koji nemaju ndozvolu za rad i nisu dobili frekvenciju, nego emituju program preko kablovsko-distributivnog sistema.

“Ali, mi smo umorni od države koja ne poštuje zakone koje je donela, a ne od medija koji emituju nelegalno”, kazala je Bakićeva.

Na okruglom stolu predstavljena je knjiga analiza medijske situacije „Vojvođanski mediji – Politički kompromis ili profesionalno izveštavanje“, koju je izdalo Nezavisno društvo novinara Vojvodine uz podršku Fonda za otvoreno društvo i Pokrajinskog sekretarijata za informacije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga