Sombor: Smenjen većnik Todorović

Todorović je široj javnosti inače poznat i po tome što su ga lokalni novinari optužili za političke pritiske

14. nov 2014

Na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine Sombora tajnim glasanjem smenjen je član Gradskog veća zadužen za resor privrede i finansija Siniša Todorović (SNS), a na njegovo mesto imenovan je Sava Dojić iz iste stranke.

Sednica je sazvana na osnovu zahteva većine odbornika, okupljenih oko Srpske napredne stranke (SNS), koji su u svom obrazloženju ocenili da je Todorović prekoračio svoja ovlašćenja, te da je takvim svojim delovanjem prouzrokovao štetu po sve organe lokalne samouprave, destabilizovao rad javnih preduzeća i ustanova.

U obrazloženju se dodaje da je Todorović sve to radio uz „nedopustivo i društveno neprihvatljivo ponašanje pojedinca i javnog funkcionera“.

„Svojim takvim delovanjem narušio je i međuljudske i kolegijalne odnose u Gradskoj upravi, među članovima Veća i drugim organima grada. Takvo ponašanje odrazilo se na normalno funkcionisanje i svakodnevno obavljanje poslova iz nadležnosti lokalne samouprave“, zaključuje se u obrazloženju.

Odbornici većine su dodali i da smatraju da član Gradskog veća nije dao svoj pun doprinos u poboljšanju privrednog ambijenta u gradu i konsolidaciji javnih finansija.

„U narednom periodu potrebno je hitno pristupiti izradi odluke o budžetu grada Sombora za sledeću godinu, što je u odnosu na gore pomenute okolnosti gotovo nemoguće“, naveli su odbornici.

Siniša Todorović je sa skupštinske govornice poručio da iza njegove smene stoji osveta stranačkog kolege iz Novog Sada, ne precizirajući o kome se radi, te da je on bio „motor rada“ u Gradskom veću, zbog toga što ostali nisu radili. On je dodao i da nije imao uvid u finansije Gradske uprave.

Todorović je široj javnosti inače poznat i po tome što su ga lokalni novinari optužili za političke pritiske, na šta su reagovala i novinarska udruženja. On je i ove navode odbacio.

Todorović je kadar vladajuće SNS, čiji odbornici su danas glasali za njegovu smenu. Vlast u Somboru, sem SNS, čine i Socijalistička partija Srbije (SPS), uz Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Savez vojvođanskih Mađara (SVM), Srpski pokret obnove (SPO), Demokratsku zajednicu vojvođanskih Mađara (DZVM), Treću Srbiju i dve grupe građana.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga