Sombor: Konkurs za objavljivanje druge knjige

Konkurs traje do 15. februara, namenjen je autorima mlađim od 35 godina, a jedan autor može poslati više rukopisa

18. jan 2017

Ukoliko imate jednu objavljenu knjigu, a želite ili ste na putu da objavite i drugu, svoj rukopis, bez obzira na žanrovsku određenost, možete poslati na konkurs koji su raspisali Somborski književni festival i somborska Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“.

Konkurs traje do 15. februara, namenjen je autorima mlađim od 35 godina, a jedan autor može poslati više rukopisa. Nagrađeni rukopis će biti štampan. Kako kaže direktorica Somborskog književnog festivala Tamara Krstić, cilj konkursa je da pomogne piscima mlađe generacije da prevaziđu takozvani problem druge knjige.

„Obično se konkursi raspisuju za prvu knjigu, a nakon toga nastane problem sa sledećim rukopisima, pošto autori ne mogu da dođu do izdavača i ne mogu da objave drugi ukoliko nisu dobili neku bitniju nagradu. Dakle, imaju problem jer imaju rukopis, a nemaju gde da ga plasiraju. Kada smo odlučili da želimo da raspišemo konkurs i da to bude deo našeg festivala, imali smo ideju da pomognemo upravo autorima koji dođu do problema druge knjige“, kaže ona.

Na konkurs se mogu slati rukopisi različitih žanrova, bilo da se radi o prozi, poeziji, drami, esejima, kritikama, književnosti za decu ili o poližanrovskim delima. Rukopisi se šalju u elektronskoj formi na adresu somborkf@gmail.com, do 15. februara. Prijava treba da sadrži rukopis koji mora biti originalno autorsko delo na srpskom jeziku, a njegovi delovi mogu biti ranije objavljivani. On mora biti potpisan šifrom, a potrebno je poslati i razrešenje šifre, koje sadrži ime i prezime autora, kraću biografiju, kontakt autora, kratak opis, kritiku ili recenziju prve knjige.

Odluku o pobedničkom rukopisu doneće žiri Somborskog književnog festivala – Branislav Živanović, Dušan Vejnović i Tamara B. Krstić. Ime izabranog pisca biće objavljeno do 15. marta, a nagrada će biti uručena tokom Somborskog književnog festivala u maju 2017. godine

(J. Z., Oradio)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga