Sombor: Fabrika skuplja sredstva za društveni inkubator

Vizija udruženja je da pesimističnu, letargičnu kulturu u Somboru pretvori u kulturu aktivizma, inovacije i kreativnosti

16. avg 2015

Somborsko udruženje Fabrika pokrenulo je donatorsku kampanju za početak rada društvenog inkubatora u Somboru.

Namera aktivista Fabrike je da se, prikupljenim sredstvima, obezbedi prostor u kojem lokalni timovi mogu da rade na realizaciji svojih ideja, kao i da se organizacija približi donacijama.

Nakon završetka kampanje, koja će trajati do sredine septembra, planiran je početak pripremnih aktivnosti za realizaciju programa Fabrike.

Fabrika pruža radni prostor, mentorsku podršku i pomoć u pribavljanju finansijskih sredstava lokalnim timovima sa idejama od potencijalno velikog društvenog značaja, po ugledu na akseleratorski model iz San Franciska. Vizija tog udruženja je da pesimističnu, letargičnu kulturu u Somboru pretvori u kulturu aktivizma, inovacije i kreativnosti.

Fabrika će dva puta godišnje, u trajanju od pet meseci, raditi sa lokalnim timovima na njihovim društvenim projektima. Program se sastoji od 20 mentorskih sesija sa ekspertima iz neprofitnog delovanja u Srbiji, osam radionica o podizanju svesti o aktuelnim problemima u Srbiji, kao i donatorskim večerama za prikupljanje finansijskih sredstava.

Aktivisti Fabrike će takođe organizovati i različite tribine, radionice, projekcije filmova i stvoriti neophodne uslove za razvoj  kreativnih ideja.

Donatorska kampanja pokrenuta je na sajtu Indiegogo i može se pronaći na sledećem linku.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga