Socijaldemokratska omladina: Vučić i SNS da priznaju da stoje iza kontramitinga

Aleksandar VUčić nastavlja da se ruga građanima i građankama Srbije

17. juna 2016

Socijaldemokratska omladina, podmladak Socijaldemokratske unije, zahteva da se Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka javno deklarišu kao organizatori današnjeg skupa u Novom Sadu, saopšteno je danas iz te Socijaldemokratske omladine.

U saopštenju se navodi da je nakon prethodnih dana jasno da upravo SNS i Vučić stoje iza skupa, a ne nekakva fantomska nepostojeća udruženja.

„Pravo na izražavanje mišljenja, pravo na slobodno i mirno okupljanje pravo je svakog građanina i građanke ove zemlje. To pravo nećemo osporavati bez razloga ni Vučiću ni SNS, ali ćemo osporavati laganje i obmanjivanje građana i građanki Srbije“, poručila je Socijaldemokratska omladina.

U saopštenju se ističe da su ubrzo po izricanju pretnje od strane Aleksandra Vučića kako i on može da organizuje skup podrške, registrovana fantomska udruženja građana.

„Onda dolazimo do saznanja da SNS organizuje odlazak na kontramiting u Novi Sad automobilima jer su autobusi očigledni. Odmah po tome, inicijativa Podrži RTV objavljuje i prepisku koja dokazuje da se protest priprema iz kabineta gradonačelnika Novog Sada. Autor teksta za protest je kadar Treće Srbije Miroslav Parović. Uz to, organizacije koje tvrde da su iza protesta, čije se postojanje meri danima, izdvajaju preko pola miliona dinara za objavljivanje proglasa u tabloidima Aleksandra Vučića“, piše u saopštenju.

Socijademokratska omladina je navela i da osim što Aleksandar Vučić i dalje nije imenovao “kompletne idiote”, verovatno zbog prevelike konkurencije, on nastavlja da se ruga građanima i građankama Srbije ovakvim potezima.

„Očigledno je da Vučić hrabrosti ima samo na konferencijama za medije na kojima se svađa sam sa sobom, zamišljenim neprijateljima koji ga “ubijaju” i halucinacijama Dragana J. Vučićevića. Kukavičluk koji ispoljava ovakvom organizacijom mitinga, očekivano urlanje na novinare i novinarke koji će postavljati pitanja o ovom skandalu govore nam samo da je Vučiću jasno da gubi kontrolu. Radujemo se što bržem kraju njegove diktature“, poručuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga