- Autonomija - https://www.autonomija.info -

SNS: Skupština Vojvodine da osudi zločine nad Srbima

Poslanici opozicionih stranaka u Skupštini Vojvodine zatražili su da se održi vanredna sednica pokrajinskog parlamenta na kojoj bi bila usvojena deklaracija o osudi zločina nad pripadnicima srpskog naroda na prostorima bivše Jugoslavije.

Predsednik poslaničke grupe SNS Igor Mirović rekao je da deklaracija predstavlja svojevrstan vid protesta protiv oslobađajući presuda Haškog tribunala u slučaju hrvatskih generala i pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.

Inicijativi za održavanje vanredne sednice nije se pridružila jedino opoziciona Srpska radikalna stranka.

U tekstu deklaracije se, pored ostalog, navodi da „Skupština Vojvodine izražava nezadovoljstvo i ogorčenost građana presudama Haškog tribunala optuženima za ratne zločine nad Srbima na prostorima bivše Jugoslavije“.

U deklaraciji stoji poziv svim relevantnim institucijama i pojedincima u Srbiji i okruženju da osude zločine počinjene nad Srbima, odnosno navodi se da Skupština Vojvodine pruža podršku svim državnim organima i institucijama u čijoj je nadležnosti istraga zločina.

Ištvan Pastor danas je najavio da će u ponedeljak održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o ovoj inicijativi.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!