SNS preuzima i Slobodnu carinsku zonu

Posle pretnji smrću sadašnjem direktoru Slobodne carinske zone Srđanu Egiću, na njegovo mesto biće postavljen naprednjak Nenad Barac

22. avg 2013

U septembru će biti održana Skupština akcionara Slobodne carinske zone u Novom Sadu, na kojoj će biti smenjen dosadašnji direktor Srđan Egić i na njegovo mesto postavljen odbornik sa liste Srpske napredne stranke Nenad Barac.

Kako za 021 kaže aktuelni direktor ove firme Srđan Egić, ovakva smena je nastavak grabljenja uspešnih preduzeća po modelu preuzimanja Luke Novi Sad, ali navodi da je srećan što će njegova smena barem proći mirno.

„Drago mi je što se ovakvom presudom održava kakva-takva, pa makar i sklepana Skupština akcionara. To je u svakom slučaju pomak u odnosu na batinašku i nasilničku praksu, kojom je pre mesec dana preuzeta Luka Novi Sad“, kaže Egić.

Prema njegovim rečima, osim političkih, razloga za njegovu smenu nema. „Firmu sam uspešno vodio pet godina. Za to vreme je promet udvostručen, izgrađena dva nova objekta, a sve to bez dinara kredita ili otpuštanja radnika“, kaže Egić za Novosadski informativni portal.

Podsetimo, Egić je nedavno dobio anonimne pretnje smrću, a međutim, policija do danas nije pronašla osobe koje stoje iza pretećih reči.

Nenad Barac je po zanimanju ekonomista, a nakon smene vlasti u Novom Sadu zaposlen je u preduzeću „Održavanje i usluge“. Vlasnik je kafea „Atrijum“.

(Radio 021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga