SNS oterao odbornike u karantin da ne bi prebegli?!

Možete ih videti na Fruškoj gori

01. sep 2012

Svih 40 odbornika SPS, SNS, DSS, SPO, RDS, Dveri Novi Sad, NOPO i PUPS, koji su u sredu pokušali da obore postojeću gradsku vlast u Novom Sadu, sinoć su zatvoreni u karantin gde će, kako Blic nezvanično saznaje, ostati sve dok predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov ne zakaže novu sednicu na kojoj će ova koalicija stranaka preuzeti vlast u gradu.

Odbornici se trenutno nalaze u hotelu „Norcev“ na Fruškoj gori gde će bukvalno biti izolovani od sveta.

Ovu meru gradski lideri stranaka preduzeli su kako bi isključili svaku mogućnost da neki od odbornika „preleti“ u suprotni tabor.

U Novom Sadu već kruže priče kako je aktuelna vlast za veoma visoku sumu pokušala da „ubedi“ pojedine odbornike iz ove šarolike koalicije da se predomisle, promene stranku ili se jednostavno ne pojave na narednoj sednici Skupštine grada.

Ova ekstremna mera preduzeta je kako se novoformiranoj gradskoj većini ne bi ponovio debakl od prošle srede, kada se na vanrednoj sednici koju su sami tražili i pokušali da semene gradsku vlast nisu pojavili odbornici.

Naime, spornog dana koalicija okupljena oko SNS-a pojavila se isped zgrade skupštini, ali se ispostavilo da im je jedan od poslanika usput „nestao“, te su umesto potrebnih 40 odbornika koji bi činili apsolutnu većinu, imali 39.

Shvativši da ga nema, izbegavali su da uđu u salu za zasedanje zbog čega je predsednica Skupštine, Aleksandra Jerkov, nakon 45 minuta čekanja, bila prinuđena da sednicu odloži ne neodređeno vreme.

Prema saznanjima Blica, nastavak ove nikad održane sednice, nova većina očekuje u utorak 4. septembra. Sve do tada 40 odbornika „uživaće“ u lepotama Fruške gore.

(Blic)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga