SNS botovi pokrivaju blizu 50 odsto komentara na internetu

SNS internet tim deluje duže od godinu dana i u njemu radi više od 500 aktivista

09. mar 2014

Udeo komentara aktivista Srpske napredne stranke (SNS) na internetskim portalima medija i na društvenim mrežama je 47 odsto, navodi se u internim uputstvima za komentarisanje na internetu koja su namenjena aktivistima te stranke, a u koje je Autonomija imala uvid.

„Naš udeo u ukupnom broju komentara je 47 odsto, sa tendencijom konstantnog rasta. Nedeljno objavimo preko 17.500 komentara i ostavimo nekoliko hiljada poruka na Fejsbuku i Tviteru“, navodi „SNS internet tim“.

Precizira se da komentarima treba pokrivati najposećenije medijske sajtove u Srbiji: Blic, B92, Pres, Kurir, Vesti Onlajn, RTS, Novosti, Politika, Pravda, Alo, a ciljna grupa je milionski auditorijum njihovih čitalaca. „Na ovaj način kreiramo javno mnjenje u Srbiji“, navodi SNS internet tim.

„Komentar treba da bude smislen i da argumentovano ide u prilog našoj stranci… Neka vas negativni komentari po našu stranku ne pogađaju, jer na portalu komentarišu i ljudi iѕ ostalih stranaka“, jedno je od upustava namenjenog aktivistima.

U uputstvima za upotrebu zatvorene grupe SNS-a na Fejsbuku navodi se da u tu grupu mogu da se ubace samo pouzdani članovi stranke. „Grupa je tajna i o njoj se ne sme pričati“, piše u materijalu.

Aktivisti SNS koji žele da komentarišu imaju obavezu da na svoje računare instaliraju program „Valter“, zatim program za praćenje vesti, program za menjanje IP adrese, program za učenje „slepog“ kucanja, uputstvo za otvaranje bloga i za rad na blogu upustvo za primanje i slanje e-maila sa prilogom (attachmentom) na gmailu, yahoo i u outlook-u.

Pojedini aktivisti imaju obavezu da organizuju dežurstva, a svi imaju obavezu da koordinatorima dostave pregledne spiskove koliko komentara su ostavili i na kojim sajtovima.

„Koristite podjednako i latinicu i ćirilicu. I nemojte se obazirati ako u komentaru napravite i poneku gramatičku grešku“, piše u materijalu.

„SNS internet tim“ je u prezentaciji koja je namenjena aktivistima ukazao na važnost internetske kampanje.

„Na sledeće izbore veliki uticaj imaće internet, što nije bio slučaj do sada. Preko dva miliona internet priključaka u Srbiji, sa mnogo više korisnika. Ovaj vid kampanje nas ne košta ništa, a ima veliki efekat na birače“, neke su od teza iz prezentacije.

Precizira se da „SNS internet tim“ deluje već duže od godinu dana, kao i da u njemu trenutno radi više od 500 ljudi, iz 80 opštinskih i gradskih odbora. „Ovaj tim je glavni stub internet kampanje naše stranke i kao takav je jako bitan“, piše u materijalu.

Dodaje se da su ciljne grupe simpatizeri SNS-a, zatim simpatizeri protivničkih stranaka, kao i neopredeljeni birači.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga