SMS: Vlast priznala da sa izbornim ambijentom ipak nije sve u redu

"Izmene zakona o izbornim uslovima stigle u Skupštinu"

04. dec 2019

Poslanik Stranke moderne Srbije (SMS) Vladimir Đurić izjavio je danas da time što će Skupština Srbije sledeće nedelje raspravljati o izmenama zakona koji se tiču poboljšanja izbornih uslova vlast priznaje da sa izbornim ambijentom ipak nije baš sve u redu.

On nije mogao precizirati da li će SMS podržati predložene izmene zakona, navodeći da će konačan stav o tome dati pošto se rasprava završi i pošto se o zakonima izjasne i međunarodne institucije „od autoriteta za izborne sisteme“.

Đurić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da u predloženim zakonima ima pomaka i napomenuo da su i nevladine organizacije uložile neke amandmane, da će amandmane imati i oni, te da će tek na kraju rasprave odlučiti da li će podržati zakone.

„Ono što sadrže ovi zakoni nije načelno za odbacivanje… Još je rano reći da li su zakoni u celosti prihvatljivi, ali ono što se u njima nalazi jesu neki iskoraci i sama činjenica što su stigli zakoni u Skupštinu je priznanje vlasti da sa izbornim uslovima nije sve ok“, rekao je Đurić.

(Beta, foto Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga