SMS: Pozivamo vlast da usvoji i sprovede preporuke za unapređenje izbora koje je izradila CRTA

"Preporuke mogu biti sprovedene do izbora 2020. godine"

27. mar 2019

Stranka moderne Srbije (SMS) pozvala je danas vlast u Srbiji da usvoji i sprovede preporuke za unapređenje izbora koje je izradila nevladina organizacija CRTA.

“Te preporuke mogu biti sprovedene do izbora 2020. godine, a njihovo ispunjenje je važan početak za sistemsko i celovito unapređenje kvaliteta izbornog procesa”, ocenio je SMS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je izrazila zabrinutost zbog rezultata istraživanja koje je CRTA predstavila, a koje govori da je i pored trenda rasta, sa izjavom “Bez obzira na sve teškoće, demokratija je najbolji politički sistem za našu zemlju” saglasno tek 51 odsto građana, dok 43 odsto daje prednost izjavi “Za našu zemlju u ovom trenutku je najbolje da ima jednog jakog lidera koga bi svi slušali, jer samo čvrsta ruka može da nas izvede iz krize”.

CRTA je preporuke koje mogu da se sprovedu do sledećih izbora 2020. razvrstala u pet zahteva: sprečiti zloupotrebu javnih resursa, obezbediti ravnomernu medijsku zastupljenost, povratiti poverenje birača i učiniti izborni proces transparentnijim, zaštititi prava birača, unaprediti izbornu administraciju

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga