- Autonomija - https://www.autonomija.info -

SMS: Policija u Novom Sadu da reši slučajeve prebijanja studenata ili da podnesu ostavke

Stranka moderne Srbije (SMS) zatražila jhe danas od policije u Novom Sadu da pronađe počinioce napada na trojicu studenata u tom gradu ili da, ukoliko to ne urade, čelnici Policijske uprave Novi Sad podnesu ostavke.

“Ukoliko nisu u stanju da razreše ova slučajeve, zahtevamo od načelnika Policijske uprave Novi Sad da prizna nemoć i podnese ostavku, zajedno sa svojim prvim saradnicima”,naveo je SMS u saopštenju za javnost.

Dodali su da poslednji slučajevi nasilja predstavljaju samo najnovije epizode politički i nacionalno motivisanih nasilničkih napada i podsetili da su tokom prvomajskih praznika alkoholisani huligani upadali u kuće i fizički maltretirali stanovnike naselja Adice na nacionalnoj osnovi, kao i da je na mirnu protestnu kolonu nedavno jedan muškarac bacio kriglu, i već sutradan je bio na slobodi.

“Od funkcionera vladajuće stranke i od predstavnika vlasti, kao lica odgovornih za javni red i mir, zahtevamo da se suzdrže od govora koji podstiče nasilje prema političkim neistomišljenicima, jer takav rečnik je direktan uzročnik povećanog nasilja u društvu”, poručio je SMS.

Ta stranka je pozvala građane da u utorak, 11. juna u 18 sati, dođu na plato ispred Pravnog fakulteta i iskažu protest protiv prebijanja aktivista Združene akcije “Krov nad glavom” i Demokratske stranke i narastajućeg nasilja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!