SMS: Policija u Novom Sadu da reši slučajeve prebijanja studenata ili da podnesu ostavke

"Od predstavnika vlasti zahtevamo da se suzdrže od govora koji podstiče nasilje prema političkim neistomišljenicima"

10. juna 2019

Stranka moderne Srbije (SMS) zatražila jhe danas od policije u Novom Sadu da pronađe počinioce napada na trojicu studenata u tom gradu ili da, ukoliko to ne urade, čelnici Policijske uprave Novi Sad podnesu ostavke.

“Ukoliko nisu u stanju da razreše ova slučajeve, zahtevamo od načelnika Policijske uprave Novi Sad da prizna nemoć i podnese ostavku, zajedno sa svojim prvim saradnicima”,naveo je SMS u saopštenju za javnost.

Dodali su da poslednji slučajevi nasilja predstavljaju samo najnovije epizode politički i nacionalno motivisanih nasilničkih napada i podsetili da su tokom prvomajskih praznika alkoholisani huligani upadali u kuće i fizički maltretirali stanovnike naselja Adice na nacionalnoj osnovi, kao i da je na mirnu protestnu kolonu nedavno jedan muškarac bacio kriglu, i već sutradan je bio na slobodi.

“Od funkcionera vladajuće stranke i od predstavnika vlasti, kao lica odgovornih za javni red i mir, zahtevamo da se suzdrže od govora koji podstiče nasilje prema političkim neistomišljenicima, jer takav rečnik je direktan uzročnik povećanog nasilja u društvu”, poručio je SMS.

Ta stranka je pozvala građane da u utorak, 11. juna u 18 sati, dođu na plato ispred Pravnog fakulteta i iskažu protest protiv prebijanja aktivista Združene akcije “Krov nad glavom” i Demokratske stranke i narastajućeg nasilja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga