SMS: Najoštrija osuda nasilja u Banjaluci, vlast u Srbiji podržava nasilnike u RS

"Nema tog političkog lidera ili političkog programa koji sme biti stavljen ispred vladavine prava i građanskih sloboda"

25. dec 2018

Stranka moderne Srbije (SMS) najoštrije je večeras osudila hapšenje roditelja pokojnog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića, oca Davora i majke Suzane Radanović, kao i policijsko nasilje nad građanima koji zajedno sa njima mesecima traže istinu o smrti njihovog sina, i upozorila da rukovodstvo Republike Srpske uživa “nepodeljenu podrsku” vlasti u Srbiji.

“Skrećemo pažnju i na ovim povodom demonstrirano zabrinjavajuće odsustvo vladavine prava u Republici Srpskoj, čije rukovodstvo uživa nepodeljenu podršku vlasti u Srbiji, predstavljajući se kao garant jedinstva i snage srpskog nacionalnog bića na Zapadnom Balkanu”, naveo je SMS u saopštenju za javnost.

Apelovali su na međunarodnu zajednicu i njene predstavnike u Bosni i Hercegovini da učine sve da se uspostavi vladavina prava, da se uskrati podrška svima koji to ometaju i da se pomogne roditeljima da saznaju istinu, a svi neosnovano uhapšeni oslobode.

“Podržavamo mirne i civilizovane građanske napore Davora i Suzane, pokreta Pravda za Davida, kao i Muriza Memića, da saznaju istinu o smrti svoje dece. Pridružujemo se Delegaciji EU i Kancelariji specijalnog predstavnika EU u BiH u dubokoj zabrinutosti povodom situacije u Banjaluci i posebno pozivamo tamošnje policijske organe da se suzdrže od nasilja prema svojim sugrađanima”, naveo je SMS.

Dodali su da su nedopustivi politički kompromisi sa tim vrednostima i nema tog političkog lidera ili političkog programa koji sme biti stavljen ispred vladavine prava i građanskih sloboda, kao osnovnih stubova društva.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga