Smrt fašizmu – sloboda narodu!

Spomenici odaju počast borcima za slobodu svih nacionalnih zajednica koje u Vojvodini žive i svim nevinim žrtvama, bez obzira na njihovu naciju ili veru

07. dec 2011

Spomenici antifašističke prošlosti u Vojvodini zaslužuju daleko bolji tretman, istakli su danas predsednik pokrajinskog parlamenta i predstavnici Društva za istinu o NOB i Jugoslaviji.

Ti spomenici zaslužuju daleko bolji tretman jer odaju počast borcima za slobodu svih nacionalnih zajednica koje u Vojvodini žive i svim nevinim žrtvama, bez obzira na njihovu naciju ili veru, rečeno je na sastanku.

Društvo za istinu o NOB i Jugoslaviji uručilo je danas Egerešiju zahvalnicu za doprinos širenju ideje antifašizma.

Egereši je na dodeli priznanja rekao da je zadatak i nasleđe svih Vojvođana negovanje antifašističke tradicije, jačanje poverenja među nacionalnim zajednicama i borba protiv onih koji žele da naruše najveće vrednosti pokrajine. „Ono što ste vi činili za Vojvodinu, za mene je primer koji moramo slediti”, poručio je Egereši.

Predsednik vojvođanskog odbora Društva za istinu o NOB i Jugoslaviji
Bogdan Tankosić rekao je da to udruženje želi da pruži podršku vojvođanskoj administraciji u borbi za autonomiju i borbi protiv ekstremističkih organizacija.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga