Smiljanić: Što je više kleveta i laži, Dačić nam je miliji i draži!

"Hapsiti biznismene i nije neki podvig"

11. feb 2013

Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) i predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić odbacio je navode o povezanosti predsednika te stranke i predsednika Vlade Srbije Ivica Dačića s ljudima iz kriminogenih struktura, i ocenio da je reč o aferama čiji je cilj udar na rejting SPS-a.

„Očigledno je da je ovde reč o pokušaju da se naruši rejting SPS-a, ali naša poruka sa Glavnog odbora je: Što je više kleveta i laži, Dačić nam je miliji i draži!“, rekao je Smiljanić za današnji novosadski Dnevnik.

Dodao je da je ta poruka upućena i sadašnjim i bivšim koalicionim partnerima.

„Nije ovo napad na Vladu Srbije, već isključivo napad na SPS i našeg predsednika, čiji rejting očigledno nekima smeta“, ocenio je Smiljanić.

Prema njegovim rečima, najveća priznanja za borbu protiv narkodilera dobio je upravo Ivica Dačić, jer je kao ministar policije pokazao izuztenu hrabrost.

„Hapsiti biznismene i nije neki podvig, ali hapsiti Jocu Amsterdama, Luku Bojovića…, e tu treba imati petlju. Jer, mafija nikad ne prašta“, poručio je Smiljanić i ocenio da bi vanredni izbori bili „zločin“ prema građanima Srbije.

On se usprotivio inicijativama za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine, kao i za proglašenje Vojvodine Republike unutar Srbije i rekao da Vojvodina mora imati svoje autonomne nadležnosti, kao i da je svako poređenje te pokrajine sa Kosovom „glupost“.

„U Vojvodini većinu stanovništva čine Srbi. Neće oni valjda da se odvajaju od Srbije. Tako da je ta priča o nekom separatizmu u Vojvodini puka besmislica. Pa, zar neko hoće da kaže da su veći i bolji Srbi koji žive u Beogradu ili u centralnoj Srbiji, od Srba u Vojvodini?“, upitao je Smiljanić.

On je još rekao da nema razloga da se ide na prevremene izbore za Skupštinu Vojvodine, jer vojvođanski parlament ima najveći legitimet zbog toga što se polovina poslanika bira neposredno, odnosno na ime i prezime.

„Nažalost, mi danas ni predsednike opština, ni odbornike, ni republičke poslanike ne možemo da biramo neposredno. Tako da legitimitet vojvođanskih izbora niko ne može osporavati“, rekao je ŽIvorad Smiljanić.

(Autonomija/Dnevnik) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga