Smenjena glavna urednica Novosadske televizije

Upravni odbor optužio Mirjanu Vladisavljev za loš rad, ona uzvratila da je bila žrtva mobinga.

20. jul 2010

Glavna i odgovorna urednica Novosadske televizije Mirjana Vladisavljev smenjena je danas sa te funkcije, saopštio je Upravni odbor Javnog preduzeća Gradski informativni centar Apolo.
“Osnovni razlog za smenu je višemesečna loša saradnja urednice sa većim delom redakcije Novosadske televizije i sa direktorom Apola (Andrejom Tomaševićem)”, navodi se u saopštenju za javnost sa sednice Upravnog odbora.
Dodaje se da je Upravni odbor konstatovao i prekoračenje ovlaštenja i prava potpisa od strane glavne urednice, zbog čega će protiv nje i NN lica biti podneta i krivična prijava.
Navodi se da je takva situacija dovela do nezadovoljstva zaposlenih i potpisivanja peticije većine u redakciji Novosadske televizije sa zahtevom za smenu glavne i odgovorne urednice.
Mirjana Vladisavljev je prethodnih dana izjavljivala da je žrtva mobinga od strane direktora Andreje Tomaševića i podsećala da je Tomašević za nešto slično pre nekoliko godina bio optužen i od strane zaposlenih u leskovačkoj Našoj reči.
Ona je prošle sedmice prvo prihvatila da podnese ostavku, a nakon toga je odluku povukla, uz obrazloženje da je na ostavku bila prinuđena od strane Tomaševića i predsednika Upravnog odbora Apola Obrena Markova.
Mirjana Vladisavljev navela je i da joj je u prostorijama televizije zabranjivano da razgovara na svom maternjem, slovačkom jeziku.
Upravni odbor je naložio direktoru Tomaševiću da ispita ove teške optužbe i da, ukoliko se ispostavi da u njima ima istine, sprovede odgovarajuće mere, piše u saopštenju.
Upravni odbor Apola za novu glavnu i odgovornu urednicu Novosadske televizije imenovao je dugogodišnju novinarku ove medijske kuće Smiljku Sejin.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga