Smenjen pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, kritikovao Vučićevu posetu gradu

SDA Sandžaka: Odluka Biševca da razreši dužnosti Ašćerića oslikava "netolerantan, isključiv i neprijateljski stav prema drugačijem mišljenju i slobodi govora"

07. apr 2020

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razrešio je dužnosti dosadašnjeg pomoćnika Emira Aščerića, koji je na tu funkciju imenovan kao kadar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka. Aščerić je ranije na Fejsbuku objavio da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, tokom koje je isporučeno 13 respiratora gradskoj Opštoj bolnici, predstavlja „zloupotrebu i brutalnu političku kampanju“.

Gradonačelnik je u saopštenju naveo da svaki pojedinac ima pravo da u svoje ime i u ime političke opcije kojoj pripada priča šta i kada hoće, ali da je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

„Nedopustivo je da bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika“, naveo je gradonačelnik.

Ocenio je da je Vučićeva poseta „značila mnogo za Novi Pazar u ovim teškim trenucima“ i dodao da oni koji to neće da shvate „sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu veoma značajnu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene“.

Biševac je u skladu sa ranije potpisanim koalicionim sporazumom, pozvao SDA Sandžaka da predloži drugog kandidata za tu funkciju.

Aščerić, koji je predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka, za pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara imenovan je u aprilu 2017, kada je ta stranka zvanično postala deo gradske vlasti.

Krajem 2016. godine Sandžačka demokratska partija (SDP), čiji osnivač je Rasim Ljajić, potpisala je sa SDA Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin, Deklaraciju o strateškom partnerstvu, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

SDA Sandžaka: Smena u Novom Pazaru oslikava neprijateljski stav prema drugačijem mišljenju

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka ocenila je danas da smena dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara iz redova SDA Emira Ašćerića zbog posete predsednika Srbije tom gradu, „oslikava neprijateljski stav prema drugačijem mišljenju“.

Iz SDA Sandžaka su ocenili da odluka gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca da razreši dužnosti Ašćerića oslikava „netolerantan, isključiv i neprijateljski stav prema drugačijem mišljenju i slobodi govora“ iako je kako se navodi, skupštinska većina u tom gradu višepartijska.

„Ašćerić je smenjen zbog drugačijeg mišljenja, odnosno zbog iznošenja stava SDA Sandžaka. Ovo je dokaz da u Sandžaku imaju samo dve opcije, SDA Sandžaka kao autentična sandžačka opcija i Vučićeva velikosrpska opcija“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da „predstavnici Vučićevog režima shvataju vanredno stanje kao mehanizam za suspendovanje demokratije i slobode mišljenja“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga