Smeće – naša slika i prilika

Jedan savesni građanin obavestio medije o deponiji koju su napravili stanari u ulici Lasla Gala

13. apr 2012

Jedan savesni Novosađanin iz ulice Lasla Gala već nekoliko sedmica putem medija i socijalnih mreža, ali i pozivanjem komunalne policije, vodi pravi rat protiv pojedinih stanara u njegovoj ulici koji odlažu smeće na mesto koje nije predviđeno za to, pritom stvarajući divlju deponiju, koja je pravo ruglo ulice. On se čudi kako građani sami sebi „ispred nosa“ mogu da prave deponiju samo zato što ih „mrzi da odšetaju do kontejnera koji su udaljeni nekoliko desetina metara, u susednim ulicama“.

Kontejneri su inače, kako tvrde u JKP „Čistoća“, premešteni zbog radova u ulici Lasla Gala, a njihovi radnici ne mogu da odnose smeće koje stanari bacaju na ulicu.

Iz tog preduzeća apeluju na stanovnike da ne prave divlje deponije. U „Čistoći“ takođe navode da građani treba komunalnoj policiji da prijave divlju deponiju, kako bi bio izdat nalog za njeno uklanjanje.

Ovaj građanin, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je već zvao komunalnu policiju, ali da su oni rekli da u ovom slučaju ne mogu ništa da urade.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga